Încrustată în peisajul pitoresc al dealului Bunloc, Vechea Cabana Bunloc este o mărturie vie a tradiției și istoriei locale. Este situată la aproximativ 1.000 de metri altitudine, pe un plai estic cu vedere spre Valea Timișului. Această cabană a fost un punct de întâlnire și refugiu pentru turiști și localnici de-a lungul secolelor.

Bunlocul este un deal lângă municipiul Săcele, la doar 5 kilometri sud-est de orașul Brașov. A fost întotdeauna o destinație turistică apreciată, atrăgând săceleni și brașoveni din cele mai vechi timpuri. În timp, zona a devenit și mai populară, mai ales printre iubitorii de parapantă și paragliding, datorită peisajelor spectaculoase și a condițiilor propice pentru practicarea acestor sporturi aeriene.

Cabana Bunloc, împreună cu noua Cabana Sava, reprezintă o oază de liniște și frumusețe în mijlocul naturii. Deși Vechea Cabană Bunloc a fost distrusă de câteva ori în incendii devastatoare, rămâne o amintire vie a vremurilor trecute și a atmosferei autentice de munte.

În plus față de farmecul său istoric, Bunlocul oferă și numeroase trasee turistice care fac legătura cu muntele Piatra Mare. Turiștii pot explora frumusețea naturală a regiunii pe diferite trasee marcate. Banda albastră către Timișul de Sus prin Vârful Gâtul Chivei sau triunghiul albastru către Cabana Dâmbul Morii prin Valea Pojarelul, sunt numai cateva.

În fiecare an, pe Bunloc, se organizează Cupa de ski Ion Tocitu. Acest eveniment aduce împreună pasionați de schi din toată regiunea. Acestia se întrec pe pârtiile dealului și celebrează spiritul sportiv.

Vechea Cabana Bunloc continuă să fie un punct de reper important în peisajul turistic al Brașovului și al zonei înconjurătoare. Ea atrăgând vizitatori cu farmecul său rustic și cu istoria bogată pe care o adăpostește.

După o zi lungă de explorare a minunatelor trasee montane din zona Bunlocului și a împrejurimilor sale, Q Resort este alegerea perfectă pentru a vă reface și relaxa. Încercați serviciile noastre de înaltă clasă și bucurați-vă de facilitățile de lux, de la piscina noastră interioară, până la tratamentele revigorante de la Aquaterra Spa. Înconjurați-vă de confort și eleganță, savurați o masă delicioasă la restaurantul nostru și lăsați-vă răsfățați într-un cadru de poveste. Q Resort vă așteaptă să vă transformeți fiecare vacanță într-o experiență memorabilă și revitalizantă.