Informații despre Partie de schi sarituri Sacele. Încă din secolul al XIX-lea, Săcelele și-a câștigat locul în istoria sporturilor de iarnă din România. A devenit un centru de excelență pentru schiul alpin, săriturile cu schiurile și hocheiul pe gheață. Zona limitrofă cu Brașovul, în special platoul Bolnoc sau Bunloc, a fost locul unde au apărut primii practicanți ai acestor sporturi, marcând începutul unei tradiții îndelungate în domeniu.

În jurul anilor 1880-1900, platoul Bolnoc a devenit un punct de atracție pentru schiorii din satele Săcelene și din Brașov. A oferit condiții favorabile pentru practicarea acestui sport. Accesul ușor și timpul scurt de călătorie față de alte zone, cum ar fi Poiana Brașov, au făcut ca Bolnocul să devină rapid un centru de activitate pentru iubitorii de schi.

Odată cu popularizarea sporturilor de iarnă, au apărut și alte zone de schi în apropierea Săcelelor, precum Poiana Angelescu, Valea Cernatului sau Tăieturica. Fenomenul social al sporturilor de iarnă a cunoscut o evoluție rapidă în această perioadă. Organizarea competițiilor și evenimentelor a devenit tot mai complexă și mai bine structurată.

În anul 1930, Săcelele a făcut un pas important în dezvoltarea sporturilor de iarnă prin construirea primei trambuline de sărituri cu schiurile din România pe platoul Bolnoc. Această trambulină, finalizată în 1932, a fost rezultatul muncii și pasiunii unor localnici precum Dumitru (Nicu) Milu și Nae Olteanu. Aceștia au contribuit semnificativ la promovarea sporturilor de iarnă în zonă.

Avântul schiului săcelean a fost remarcabil. Mulți sportivi locali au devenit campioni și au adus faima acestor zone în numeroase competiții naționale și internaționale. Până în anii 1955-1960, aproximativ 80% dintre săritorii la trambulină erau săceleni. Ei au confirmat prestigiul și tradiția puternică în sporturile de iarnă din această regiune.

Partie de schi sarituri Sacele – este situată în inima pădurii în partea de Sud a resortului Turistic Q RESORT. Accesul la pârtia de schi se face pe promenada de sub pădure. Aici sunt amenajate stații de recreere de unde puteți admira flora și fauna zonei.