Dealul Bunloc, aflat în inima județului Brașov, reprezintă una dintre cele mai pitorești destinații naturale din zonă. Cu o altitudine maximă de 1.185 de metri, acest deal oferă nu doar o priveliște spectaculoasă asupra peisajului muntos, ci și numeroase activități recreative pentru turiști.

Dealul Bunloc și sporturile de iarnă

Unul dintre cele mai remarcabile aspecte ale Dealului Bunloc este tradiția sa bogată în sporturi de iarnă, precum schiul alpin, săriturile cu schiurile și hocheiul pe gheață. Această zonă a fost frecventată de pasionații de sporturi de iarnă încă din anii 1880-1900. A devenit rapid un punct de atracție pentru schiorii din împrejurimi.

În jurul anilor 1920, Bolnocul, o parte a Dealului Bunloc, era deja un loc preferat pentru schiat de către localnicii din Săcele și Brașov. În acest context, au apărut rapid și alte pârtii de schi în zone precum Poiana Angelescu, Valea Cernatului sau Tăieturica. Astfel s-a transformat întreaga regiune într-un paradis al sporturilor de iarnă.

Unul dintre punctele de atracție majore de pe Dealul Bunloc este trambulina de sărituri cu schiurile, construită în anul 1930 și terminată în 1932. Aceasta a fost prima trambulină de sărituri din România și a atras rapid atenția sportivilor și a fanilor sporturilor de iarnă din întreaga țară. Mulți dintre acești săritori, majoritatea fiind localnici din Săcele, au devenit ulterior campioni și antrenori renumiți în domeniu, contribuind la prestigiul și faima Dealului Bunloc în lumea sporturilor de iarnă.

Dealul Bunloc în contemporaneitate

În martie 2005, pe suprafața sa vastă de aproximativ 80 de hectare, Bunloc a dezvăluit un secret vechi de secole: un zid de piatră impresionant, cu o grosime de 1.8 metri și o înălțime de 1 metru. Această descoperire a stârnit interesul cercetătorilor și a adăugat o notă misterioasă și fascinantă la frumusețea naturală a zonei.

În prezent, Dealul Bunloc continuă să fie o destinație populară pentru turiști și iubitorii de natură. Pe lângă activitățile sportive, acesta oferă și numeroase trasee de drumeție și mountain bike, care permit vizitatorilor să exploreze frumusețea peisajului montan și să se bucure de aerul curat al munților.

Dealul Bunloc din Săcele este un loc fermecător și plin de viață, care merită vizitat în orice moment al anului. Fie că sunteți pasionat de sporturile de iarnă, drumeții sau pur și simplu doriți să vă bucurați de frumusețea naturii, acest deal vă va încânta cu siguranță și vă va oferi experiențe memorabile.

Q Resort

Cu toată frumusețea sa naturală și bogăția activităților pe care le oferă, Bunlocul se bucură și de avantajul unei apropieri de Q Resort. Aflat la doar o scurtă distanță de acest deal pitoresc, Q Resort oferă oaza perfectă de relaxare și răsfăț pentru cei care își doresc să completeze aventura lor în mijlocul naturii cu confort și servicii impecabile. Astfel, după o zi plină de explorare și activități în aer liber pe Bunloc, oaspeții se pot retrage la Q Resort pentru a-și odihni trupul și mintea și pentru a se bucura de facilitățile de lux ale complexului.